U Društvenom domu Lekenik održana je završna konferencija dvogodišnjeg projekta Putujuća knjiga bijelog lopoča, koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture i medija. Nositelj projekta je Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik, a partneri su Općina Lekenik, Udruga PET PLUS i Agencija lokalne demokracije Sisak.

Projekt se provodio od 16.9.2021. do 16.9.2023. godine, a omogućio je nabavu i opremanje bibliobusa koji je osigurao dostupnost knjiga za svih 18 naselja u sastavu općine Lekenik, što čini više od 73% stanovnika.

Cilj projekta bio je poticanje čitanja i čitalačkih kompetencija na području Lekenika, kao i podizanje javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju. Projekt je uključio ciljane skupine kao što su djeca i mladi, stariji od 54 godine te nezaposleni.

Provedba projekta omogućila je korisnicima sudjelovanje na više od 180 besplatnih radionica, razvijajući pritom ljubav prema čitanju i učenju, educirajući ih kroz radionice informacijske pismenosti, a one starije potičući na cjeloživotno učenje i prekvalificiranje.

Uspješan završetak projekta proslavljen je operetom Vesela Udovica koju je izvela Opera B.B., prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj s Ronaldom Brausom i Lidijom Horvat Dunjko u glavnim ulogama.

 

Videopriču o konferenciji možete pogledati ovdje:

 

 

Novosti

Saznajte na vrijeme sve novitete projekta

www.strukturnifondovi.hr | www.esf.hr

 

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija.
Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik.
Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.