U sklopu projekta „Putujuća knjiga bijelog lopoča“ kojeg provodi Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik u suradnji s partnerima: Udrugom PET PLUS, Općinom Lekenik, ALD Sisak nabavljen je prvi bibliobus, čija je vrijednost 916.750,00 kn. Primopredaja bibliobusa održala se 30.12.2022. godine u 12 sati ispred Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik.

Bibliobus će osigurati dostupnost knjige u svim mjestima Općine Lekenik

Očuvanje jezika, kulture i pisane riječi misija je svake Narodne knjižnice i čitaonice. Bibliobus će osigurati dostupnost knjige u mjestima Općine Lekenik gdje je stanovništvo neravnomjerno naseljeno te time dodatno socijalno isključeno, a uspostavljanje pokretne knjižnice nabavkom bibliobusa odgovorit će se na potrebe i zahtjeve korisnika.

Na svom putovanju kroz općinu Lekenik, bibliobus će imati 15 stanica, a knjige će se moći posuđivati i naručivati. Raspored stanica i rada bibliobusa moći ćete naći na totemu ispred Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik i stranicama projekta „Putujuća knjiga bijelog lopoča

Projektom “Putujuća knjiga bijelog lopoča” omogućit će se korisnicima sudjelovanje u 18 participativnih kulturno umjetničkih i edukativnih aktivnosti (ukupno 215 radionica) kojima će se smanjiti njihova socijalna isključenost, poboljšati i razviti čitalačke kompetencije, osvijestiti važnost čitanja, potaknuti najmlađe članove društva na samostalno čitanje te pobuditi interes za književnim djelima, a nezaposlene korisnike na cjeloživotno učenje.

Nabavu bibliobusa sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Novosti

Saznajte na vrijeme sve novitete projekta

www.strukturnifondovi.hr | www.esf.hr

 

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija.
Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik.
Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.