Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekta koji se provodio 24 mjeseca, te je imao za cilj poticanje čitanja i čitalačkih kompetencija na području Lekenika i podizanje javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.

Projektom je nabavljen bibliobus koji osigurava dostupnost knjige za svih 18 naselja u sastavu općine Lekenik te je provedbom omogućeno sudjelovanje korisnicima na preko 180 besplatnih radionica za razne skupine – djecu i mlade do 25 (razvijajući pritom ljubav prema čitanju i učenju), starijih od 54 godine (educirajući ih kroz radionice informacijske pismenosti) te nezaposlene (potičući na cjeloživotno učenje i prekvalificiranje).

Novinarima i javnosti obratit će se:

Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik

Snježana Pokorny, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik

Marija Hlupić, voditeljica pokretne knjižnice

Kako bismo zajedno proslavili uspješno proveden projekt pozivamo Vas da nakon službenog djela konferencije ostanete s nama i pogledate operetu Vesela Udovica. Operetu izvodi Opera B.B., prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj s Ronaldom Brausom i Lidijom Horvat Dunjko u glavnim ulogama.

Ljubazno molimo da svoj dolazak potvrdite porukom na adresu dora.kozjak@petplus.hr ili na broj 099 4588 385 (Udruga PET PLUS). Također za sva dodatna pitanja dostupni su navedeni kontakti.

Veselimo se vašem dolasku!

Novosti

Saznajte na vrijeme sve novitete projekta

www.strukturnifondovi.hr | www.esf.hr

 

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija.
Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik.
Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.