18. veljače 2023. završena je posljednja u nizu radionica Pripovijedanja za osobe 3. životne dobi u Lekeniku na kojoj su sudjelovali predsjednik i članovi Matice umirovljenika Općine Lekenik. Set trodnevnih radionica, osim u Lekeniku, održan je u Poljani Lekeničkoj sa članovima KUD-a „Sveti Florijan“ i u Starom Brodu gdje su sudjelovali članovi KUD-a „Poculica“.

Radionice su provedene pod vodstvom prof. Dijane Zorić, stručnjakinje za storytelling i business storytelling te suosnivačice Laboratorija zabave, udruge za promicanje umijeća pripovijedanja te studija za igru, smijeh i pametnu zabavu.

U interaktivnoj i poticajnoj atmosferi te uz stručno i iskusno vodstvo, polaznici su njegovali svoje komunikacijske i memorijske vještine kroz aktivno i praktično pripovijedanje vlastitih životnih priča, uspomena, anegdota te prepričavanjem narodnih priča, legendi i obilježavanja blagdana iz svoga zavičaja i/ili djetinjstva.

Ukupno 17 sudionika ispripovijedalo je na desetke priča vezanih za prošlost lekeničkog kraja. Kak se negda slavil vuzem? Kaj je poculica? Ko unosi Božić v hižu? Odgovore na navedena pitanja ćete uskoro moći pronaći u knjižici Priče generacije B. Na taj način, običaji i legende lekeničkog kraja ostat će zabilježene i dostupne mlađim generacijama te nikada neće biti zaboravljene.

Svim sudionicima veliko hvala na otvorenosti i volji da osobne priče podijele sa svima nama.

Program storytelling radionica i druženja u praksi podrazumijeva praktično poticanje uključivanja starijih osoba u kreativne i edukativne programe koji održavaju njihovu mentalnu vitalnost te njeguju njihove socijalne, komunikacijske i emocionalne vještine u trećoj dobi, a sve u cilju unapređenja njihove životne kvalitete kroz jačanje socijalnog uključivanja u kulturne, zabavne i edukativne programe. Pratite nas i dalje jer uskoro kreću nove zanimljive radionice za osobe starije životne dobi.

Novosti

Saznajte na vrijeme sve novitete projekta

www.strukturnifondovi.hr | www.esf.hr

 

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija.
Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik.
Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.